Laatste berichten

Welk bestand kan ik uploaden van mijn logo?

Welk bestand kun je aanleveren. Wij werken met een aantal verschillende soorten bestanden. Wij vragen voor deze om een optimale bedrukking te garanderen. 

.Ai ( Adobe Illustrator) of .eps.

Een . ai bestand is het meest optimale. Dit is het programma waar de meeste logo's in ontworpen worden. Illutrator werkt namelijk met een vector inplaats van pixels. Dit betekend dat je het logo kan vergroten en verkleinen zonder dat er kwaliteits verlies ontstaat. Het AI-bestandsformaat is specifiek ontworpen om de informatie van deze illustraties te behouden, zodat ze kunnen worden bewerkt en opnieuw opgemaakt zonder verlies van kwaliteit.

Wanneer je een ontwerp maakt in Adobe Illustrator en het opslaat, wordt het bestand vaak met de extensie ".ai" opgeslagen, wat aangeeft dat het een Adobe Illustrator-bestand is. Deze bestanden kunnen worden gedeeld tussen verschillende gebruikers met Adobe Illustrator-software, waardoor het gemakkelijk is om samen te werken aan grafische projecten.

Het zou hierdoor kunnen dat u dit bestand niet op uw computer of laptop kan openen. Wij beschikken over de software om deze bestanden wel te openen en gereed te kunnen maken voor het bedrukken.

EPS staat voor Encapsulated PostScript, en het is een bestandsformaat dat vaak wordt gebruikt voor het opslaan en uitwisselen van vectorafbeeldingen. Het EPS-formaat is ontwikkeld door Adobe Systems en is gebaseerd op de PostScript-taal, die een paginabeschrijvingsprogrammeertaal is die wordt gebruikt voor het beschrijven van afbeeldingen en grafische lay-outs.

.PDF (Portable Document Format)

Een PDF-bestand is een veelgebruikt bestandsformaat dat is ontwikkeld door Adobe. Het is ontworpen om documenten op een consistente manier weer te geven, ongeacht het besturingssysteem, de hardware of de software waarop ze worden bekeken.

Vaak worden door developers en grafische vormgevers .ai bestanden opgeslagen als .pdf bestanden. Dit zodat u als u niet beschikking hebt tot adobe illustrator, u het bestand toch kan zien.

.psd (Adobe Photoshop), grote .jpeg of .png

Deze drie bestands vormen werken met pixels, dit betekend dat het logo niet vergroot en verkleind kan worden zonder kwaliteits verlies. Onze grafische afdeling kan wel met grote bestanden hiermee werken en omzetten tot vector bestanden. Als u geen van de bovenstaande bestanden hebt, zou dit ook kunnen. Hoe groter, hoe beter. Dit waardoor de dpi (resolutie) ook hoog ligt.

Geplaatst in: Logo en Bestanden

Laat een reactie achter